Tuesday, December 15, 2009

Rintihan hatiku.....

Assalamualaikum...
hari ini kak anis hamizah datang ke rumah ana,
dia datang hendak bagi buku-buku sahabat ana yang telah kak anis pinjam sebelum cuti sekolah...
pukul 11.00 pagi ana berjumpa dengan kak anis dekat library depan rumah ana...
banyak giler buku kak anis bawa,kesian la plak ana kat kak anis...
dia kta nak pergi ke rumah ana....so,ana bawa la dia nie pergi ke rumah ana...
sepanjang perjalanan ke rumah ana,kak anis cerita kat ana macam2....
tiba2...kak anis bagi tau kat ana satu berita yang sungguh menyedihkan ana...
kak anis akan meninggalkan maktab mahumd alor setar....
ana x tau nak kata apa....senyap...
kak anis nie merupakan ketua pengawas puteri bagi sesi 2010/2011....
ana sedih la...ingatkan kak anis bleh join tamrin pengawas hujung bulan nie...
tapi kak anis bagi tau kat ana dia x bleh nk join ana dan sahabat2 ana...
dia t'paksa daftar kat Darul Quran 20/12/2009 nie...
sedihnya....t'paksa melepaskan kak kesayangan ana nie...
sepanjang taun nie,ana paling rapat sekali ngan kak anis...
kak anis nie naqibah usrah ana,lepas tu merupakan timbalan ketua pengawas 2...
sepanjang ana menjalankan tugas ana sebagai pengawas,kak anis banyak tolong ana...
satu lagi,kak ummi hajar pun nak keluar gak!dia pun dapat Darul Quran gak....
ha!!!!kak ummi hajar!!!ana x mampu la nak hadapi disiplin pelajar taun depan...
tentu banyak cabaran yang terpaksa ana tempuh...dah la taun depan nak ambil SPM...
kalau kak ummi hajar ada bleh la tolong ana....kak ummi nie taun depan EXCO Disiplin dan Sahsiah...dan ana Timbalan EXCO Disiplin dan Sahsiah...kalau kak ummi hajar keluar,taun depan ana kena pegang EXCO Disiplin la...ana takut ana x mampu la...
bukan jawatan pengawas je yang ana pegang....
taun depan ana Pengerusi PBSM....macam mna ana nak control nie...
Badan Bahasa dan Persuratan pun ana dengar daripada kak2 form 5,depa kata taun depan ana naik jadi Pengerusi gak....aduh!!!Kelab Kamera dan Tayangan ana x tau lagi...
ana takut macam mna ana pegang jawatan Pengerusi gak???kak2 form 5 semuanya menaruh harapan dekat ana,bahkan guru2 kelab pun harap ana jadi Pengerusi...tapi,ana x bg keputusan lagi...ana pening la....nasib baik ana hanya AJK Pembimbing Rakan Sebaya...x la tambah lagi kepeningan ana nie...

ana takut la...klau ana sibuk ngan Badan/Persatuan,ana takut pelajaran ana terganggu plak...\
dah la taun depan nak SPM!!!!!!klau ana gagal SPM,ana x tau nak kata apa....mesti mak ayah ana sedih....

YA ALLAH!!!!
Bantulah hambamu ini menghadapi semua ujian mu ini...
Hambamu yakin,
ALLAH tidak akan menguji hambanya,jika dia tahu hambanya tidak mampu menghadapinya...
segala ujian ini mesti ada hikmahnya.....

AMIN....

No comments:

Post a Comment